February 6, 2023

A e dini se nga cili vend i Drenicës ishte Hasan Prishtina dhe qe po e “krahasojn me Albinin e sotshëm”??Lufta Ballkanike nuk i la mundësi jetëgjatësie arritjes së tij dhe pas pavarësisë së Shqipërisë u emërua ministër në qeverinë e parë dhe më paskryeministër.

Hasan bej Prishtina, i njohur dhe si Hasan Berisha ka qenë politikan shqiptar në Perandorinë Osmane, ndër krerët e disa kryengritjeve gjatë periudhës parlamentare osmane duke bërë që me Kryengritjen e vitit 1912

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *