February 9, 2023

Sipas ekspertit të jetëgjatësisë, Dan Buettner, ekziston një çaj bimor që pihet nga njerëzit më jetëgjatë në botë. Ai studioi pesë vende në botë ku njerëzit jetojnë më gjatë dhe më të shëndetshëm, të njohur si ‘Zona Blu’.

Gjatë aventurës së tij antropologjike, Buettner vuri re se disa komunitete pinin çajra të veçantë bimor.

“Meqenëse nuk kishin mundësi për kafe, ata pinin gjithmonë ato çajra. Ata i pinë çdo ditë për vite, dekada, gjë që ndoshta kontribuon në jetëgjatësinë e tyre”, shpjegoi ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *