January 29, 2023

Ky subjekt politik gjithashtu ka akuzuar kryeministrin Kurti për shkele të marrëveshjes së 2013 e cila i ndalon FSK-së të jetë prezente në veri pa lejen e KFOR-it. Lista Serbe i ka bërë thirrje KFOR-it, UNMIKU-t dhe EULXI-it që të ndërmarrin masa.Lista Serb (LS) ka pretenduar se në komunën e Zubin Potokut, ka pasur një inkursion nga ana e Forcës së Sigurisë së Kosovës(FSK).HAP REK IAMEN ME POSHTE

“Inkursioni i paligjshëm i pjesëtarëve të Forcave të Sigurisë së Kosovës në territorin e komunës së Zubin Potokut. Është shkelje e rëndë e marrëveshjes së vitit 2013, e cila garantohet nga NATO dhe e cila garanton se asnjë formacion i armatosur i Prishtinës nuk mund të pushtojnë komunat serbe në veri pa miratimin e kryetarëve të këtyre komunave dhe komandantit të KFOR-it”, thuhet në komunikatën e Listës Serbe.HAP REK IAMEN ME POSHTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *