January 29, 2023

Sulltani i Bruneit, Hassanal Bolkiah ibni Omar Ali Saifudien III, është një nga njerëzit më të pasur në botë. Ju duhet të pyesni veten se çfarë zotëron ai?Burimet pohojnë se sulltani i Bruneit zotëron 7000 makina luksoze , duke përfshirë 365 Ferrari, 275 Lamborghini, 258 Aston Martin, 172 Bugattis, 230 Porsche, 350 Bentley, 600 Roll Royces, 23 Audi 7, 2 Mercedes, 2. Por kjo nuk është e gjitha.

Sulltani jeton në një pallat mbretëror që mbulon dy milionë metra katrorë. Sipas Librit të Rekordeve Guinness, ky pallat është më i madhi në botë. Pjesa e brendshme e jashtme përbëhet nga një kube prej ari njëzet e dy karatësh, 1700 dhoma, pesë pishina të mëdha dhe 257 banja. Në pallat ka edhe 110 garazhe, ka 564 llambadarë që kërkojnë 51,000 llamba për të funksionuar. Vlera e pasurisë së tij vlerësohet në rreth 35 miliardë euro, dhe ai mban titullin e sundimtarit më të pasur në botë, raporton stil.kurir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *