March 24, 2023

Të dielën e 25 shtatorit, partia në pushtet ka zhvilluar zgjedhjet e brendshme, ku për kryetar të Vetëvendosjes, Albin Kurti nuk pati kundërkandidat.Siç është deklaruar nga LVV-ja, ky ka qenë qëndrimi i të gjithë anëtarëve të partisë.Megjithatë, analisti, Visar Ymeri, ka thënë se një prej të dhënave më të rëndësishme për një proces zgjedhor është publikimi i pjesëmarrjes së përgjithshme, që sipas tij, LVV-ja nuk e ka bërë.“Deri tani VV nuk e ka publikuar pjesëmarrjen e përgjithshme që është një prej të dhënave të rëndësishme për një proces zgjedhor”, ka thënë Ymeri. HAP REK IAMEN ME POSHTE

I ftuar të emisionin “Debat Plus”, në RTV Dukagjini, Ymeri ka thënë se argumenti të cilin e përdor VV-ja që mungesa e një kundërkandidati në një garë jo domosdoshmërisht tregon që ka mungesë demokracie.“Kjo sepse vendosja e një kandidati vetëm sa për sy e faqe dhe për të plotësuar një kriter formalisht të demokracisë nuk është që e sjellë demokracinë në vete”.HAP REK IAMEN ME POSHTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *