March 31, 2023

Lule shafrani, e cila vlerësohet si një prej erëzave më të shtrenjta në botë 250 grami, kultivohet edhe në Kosovë. Kjo lule, përpunimi i së cilës kërkon mund dhe durim, vlerësohet se është ‘më e vlefshme se ari’,/Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Kjo bimë është unike, duke kombinuar shijen fantastike dhe përfitime të mëdha shëndetësore.Shafrani është një lule ngjyrë vjollce që vjen nga familja Iridaceae, në brendësi të së cilës gjenden tre fije të verdha të quajtura mashkullor dhe tri stigmat të kuqe, të cilat e përbëjnë edhe pjesën kryesore të kësaj luleje./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Shafrani kultivohet edhe në qytetin verilindor të Kosovës, në Podujevë. Lulja e shafranit ka një histori dhe traditë shumëshekullore dhe se ajo është kultivuar dhe eksportuar nga Kosova që në shekullin e 15-të, kur Kosova ndodhej nën Perandorinë OsmaneNdryshe nga cikli i zhvillimit të bimëve tjera të cilat aktivizohen në pranverë, lule shafrani aktivizohet gjatë vjeshtës.Për kultivim nevojitet klimë dhe tokë e përshtatshme, si dhe mbi 400 metra lartësi mbidetare në vendin ku ajo mbjellet./Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *