February 9, 2023

Ishte një ditë e ftohtë janari dhe me shi në Stamboll dhe unë po kërkoja frymëzim në Goreme , një dyqan ëmbëlsirash në lagjen Kurtulu? në Stanboll të Turqisë. Të njohur për pudingun e pjekur në furrë dhe ëmbëlsirat e shkëlqyera me bazë qumështi, ato ofrojnë gjithashtu atë që mendohet të jetë ëmbëlsira më e vjetër e njohur për njerëzimin, ashurja.Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…/Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Sipas traditës islame, ashurja e cila shpesh quhet “Pudingu i Noas” u përgatit si një pjatë festive nga familja e profetit pasi i mbijetoi përmbytjes së madhe dhe u la në malin Ararat, në skajet e asaj që sot janë kufijtë verilindorë të Turqisë. Legjenda thotë se kjo ëmbëlsirë, e cila përfshin grurë, fruta, arra dhe bishtajore të ndryshme, u shpik duke kombinuar çdo përbërës që kishte mbetur ende në Arkën e Noes.Ju ftojmë të hapn! market!ngu^n për pak sek’onda dhe shfaqen pamjet ekskluz!ve…/Pak sekonda pasi ta kaloni marketingun shfaqen pamjet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *