April 1, 2023

Hirra e dhisë është një burim leucine, një aminoacid i vlefshëm për rritjen dhe riparimin e muskujve.Hirra është lëngu që mbetet pas procesit të gjizës së qumështit. Përkatësisht, kjo procedurë e ndan qumështin në një substancë të ngurtë (gjizë) dhe një substancë të lëngshme (hirrë). Hirra e dhisë, në formën e saj bazë ose në formën e një suplementi, është kthyer në një ushqim të domosdoshëm për njerëzit që ndjekin një mënyrë jetese të shëndetshme.

Studime të shumta kanë konfirmuar se hirra e dhisë ndihmon për të humbur peshë, përmirëson tretjen, forcon kockat dhe rekomandohet gjithashtu për njerëzit me diabet të tipit 2.Mund të konsumohet edhe nga persona me alergji, përfshirë fëmijët. Fëmijët e vegjël janë shpesh alergjikë ose jo tolerantë ndaj qumështit të lopës për shkak të pranisë së proteinës kazeinë. Ndryshe nga qumështi i lopës, qumështi i dhisë përmban një sasi minimale të kësaj proteine, kështu që shumica e njerëzve janë tolerantë ndaj qumështit të dhisë.

Sa duhet të pini hirrë dhie?Sasia optimale ditore është gjysmë litri dhe më efektive është nëse e pini në mëngjes, me stomakun bosh. Rekomandohet për atletët dhe njerëzit që ushtrojnë rregullisht pas stërvitjes.Duhet theksuar se personat që kanë probleme me veshkat nuk duhet ta teprojnë me hirrën e dhisë për shkak të përmbajtjes së lartë të proteinave. ME:

Hirra e dhisë është përdorur në mjekësinë popullore prej shekujsh. Hipokrati e këshilloi atë të forconte imunitetin e saj dhe kundër lodhjes. Sot, konsumimi i hirrës së dhisë rekomandohet për personat me gjendje të ndryshme shëndetësore, si sëmundjet e mëlçisë, por është e rëndësishme të theksohet se ky ushqim nuk garanton shërim, por mund të ketë një efekt të dobishëm në shërim.Hirrë dhie për mushkëritë;Marrja e hirrës së dhisë si një shtesë diete për gjashtë javë mund të eliminojë problemet e frymëmarrjes. Ajo ndihmon në pastrimin e mushkërive, por nuk është mjaft efektive për të kuruar sëmundjet e mushkërive.LEXO ME SHUME:

Hirrë dhie për mëlçi;Personave me mëlçi të yndyrshme u rekomandohet të pinë dy gota hirrë dhie në mëngjes. Natyrisht, kjo nuk do ta zgjidhë problemin vetvetiu, prandaj është e nevojshme të ndryshohet mënyra e të ushqyerit – të eliminohen produktet e përpunuara dhe ushqimet e yndyrshme dhe të rritet marrja e proteinave. Hirra e dhisë nuk duhet të pihet për më shumë se dy javë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *