March 31, 2023

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti, dje në Kuvend ka prezantuar gjashtë pika si kushte për Asociacionin e komunave me shumicë serbe, në marrëveshjen me Serbinë.

Ai ka kërkuar që Asociacioni:

1. Të jetë në përputhje me Kushtetutën

2. Asociacioni është pjesë e marrëveshjes finale dhe zbatohet vetëm pas njohjes reciproke.

3. Jo asociacion njëetnik, nuk mund të ketë/bart asnjë pushtet e kzekutiv.

4. Të drejtat e pakicave kombëtare duhet ta ngërthejnë parimin e reciprocitetit mes dy shteteve respektive.

5. Shuarja e strukturave ilegale dhe dorëzohen a rmët i legale të atyre strukturave.

6. Presidenti i Serbisë i tërheq letrat e dërguara për mospranimin e Kosovës ne BE.

Përkrahje për këto pika si parakusht për themelimin e Asociacionit, kryeministri ka marrë nga analisti dhe aktivisti Rron Gjinovci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *