Albin Kurti nga Sllovenia “trondit” opoziten me kete qe tha per Qeverine e tij

LAJME

Në Bled të Sllovenisë të mërkurën u mbajt dita kryesore e Forumit Strategjik që mbahet secilin vit tash e 16 vjet.“Krahasuar me shtatë muajt e vitit të kaluar ,shtatë të këtij viti eks.por.tet nga Kosova janë rr.itur 63%, qarkullimi i bizneseve 30% kurse të hyrat qeveritare u rritën 28% pa ndryshuar poli.ti.kat fis.kale. Ne e parashohim rritjen ekonomike për 2021 prej 7.9%. Kosova është vend pro per.ëndi.mor dhe ne kurrë nuk luh.ate.mi për Bashkimin Evropian e NA.TO-n. Ne duam të bëhemi anëtar aty sa më shpejt që është e mu.ndur. Do të punojmë fo.rtë për këtë” tha Kurti në pa.nelin “ E ardhmja e Evropës-Zgjerimi”.Temë kryesore në deba.tet e Forumit Strategjik në Bled, ishte Afganistani dhe mundësia që Evropa të përballet me një valë të refu.gjatë.ve nga ai vend.

Ne kemi pranuar 2000 ref.ugja.të afg.anë në Kosovë. Ne jemi një vend i va.rf.ër por kur vjen puna te Çështjet hum.ani.tare ne nuk duhet pyetur pse por vetëm të themi si. Plus partneriteti i Kosovës me Shtetet e Bashkuara të Amerikës është shumë i rëndësishëm e i qëndrueshëm “.Sllovenia e cila e mban presidencën e Bashkimit Evropian pos Bledit në më 6 tetor pritet ta organizojë takimin tjetër të madh mes liderëve të BE-së dhe atyre të Ballkanit Perëndimor me një temë të vetme si të vije te anëtarësimi i këtyre gjashtë vendeve të këtij rajoni në Union.