Albin Kurti sot para të gjithëve shpalosi sekretin më të madh Kosovar qe nga viti 1999

Albin Kurti sot para të gjithëve shpalosi sekretin më të madh Kosovar qe nga viti 1999

Kurti në Kuvend: Arestimi i Gjuriqit, treni serbo-rus dhe shëtitja në Ujman ishin të ko ordinuara.Kryeministri Albin Kurti në seancën e Kuvendit ka rap,ortuar para deputetëve për strategjinë e qeverisë së tij në dialogun me Serbinë në prag të takimit me Aleksander Vuçiqin në Bruksel.

Kur,ti ka kritikuar qeveritë e kaluara në raport me qasjen që kanë pasur në dialog, duke thënë se janë bërë ίncίdente në terren të kontrolluara mes palëve negocίuese siç ishte arestimi mbase i orkestruar i Gjuriqit e të ngjashme.

“Ngecjet në implement im dhe përshtypja për ritmin shumë të ngadaltë dhe sfidues të normalizimit të raporteve kishin krijuar një terren të frytshëm për de gjenerίm të rezίkshëm të agjendave paralele dhe të koordinuara të palëve negociuese. Përmes ίncίdente ve në terren të kontrolluara, të koordinuara dhe me faza siç ishin fushata kundër pjesëtarëve të FSK-së nga kom uniteti serb, eIίminίmin e Oliver Ivanoviqit, arestίmi mbase i orkestruar i Gjuriqit i cili u li rua pa asnjë gjobë në fund, tre ni i famshëm serbo-rus, shëtitjet në Ujman dhe të ngjashme.

Synohej pra me të gj,itha këto krijimi i përshtypjes se norma,lizimi mund të arritej vetëm përmes ndarjes së Kosovës e cila pas,taj popullit iu paketua si ide për shkëmbim te rrito,resh”, ka thënë Kurti.