Aleksander Vuçiq “godet” rende Presidenten e vendit Vjosa Osmanin ajo qfare tha ai eshte e papranueshme

LAJME

Aleksander Vuçiq “godet” rende Presidenten e vendit Vjosa Osmanin ajo qfare tha ai eshte e papranueshme

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq e ka komentuar thirrjen që presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani ia bëri Indisë për ta njohur Kosovën.I pyetur nëse Serbia do të vazhdojë të lob.ojë për t’i bindur shtetet që ta tërheqin njohjen e Kosovës, ai tha se “kur Serbia kërkon mb.ësh.tetje, atëherë e merr dhe bëhet e ditur”.“Kur të dëgjoni se e kemi thirrur dikë, ata do të përgjigjen, ndryshe nga thirrja e tyre për Indinë, e cila nuk do t’u përgjigjet atyre”, tha Vuçiq.Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani, në një intervistë për televizionin indian “WION” i ka bërë thirrje Indisë që ta njohë pavarësinë e Republikës së Kosovës, duke theksuar se Kosova nuk është Kas.hmir, shkruan Wionews.

Osmani ka thënë se fillimisht India duhet t’i njohë vua.jt.jet e kosovarëve nga reg.ji.mi gje.no.c.ida.l i Sllobodan Millosheviqit dhe pastaj ta njohë pavarësinë e Kosovës, realitet ky për të cilin presidentja tha se nuk ka për të ndryshuar.“Ne i bëjmë edhe një herë thirrje qeverisë së Indisë që para së gjithash t’i njohë vu.aj.tj.en e popullit të Kosovës nga regjimi gj.en.oc.id.al e Millosheviqit dhe së dyti, ta njohë realitetin e pandryshueshëm në terren”, ka thënë presidentja Osmani në këtë intervistë për redaktoren e WION, Palki Sharma.