“B.URG0SJA ime u bë personalisht nga Sali Berisha”, Vjen deklarata e F0RTË nga Fatos Nano

“B.URG0SJA ime u bë personalisht nga Sali Berisha”, Vjen deklarata e F0RTË nga Fatos Nano

Ish-Kryeministri Fatos Nano tha gjatë një interviste në emisonin “Opinion”, se sipas informacioneve që ai ka, ishte Sali Berisha ai që u mor personalisht me bur.gosjen dhe mbajt.jen e tij në bu.rg.

Në këtë aspekt, ai e ka cilësuar Berishën një ka.fshë politike, por që më pas sikurse ka pohuar pus.hoi së qe.ni politikan.

Pjesë nga intervista

Fevziu: Raporti juaj në 30 vite ka qenë me ulje ngr.itje, përpl.asje por edhe keni bashkëpunuar, si do ta përkufizonit si politikan Sali Berishën?

Nano: Do përpiqem të jem i drejtë dhe i sinqertë. Sali Berisha hyri në politikë si intelektual hu.manist, mjek kardiolog. Në momentin që mori drejtimin e PD, u bë politikan. E them këtë gjë, sepse intelektuali dhe politikani me kalimin e kohës i lënë vendin njëri – tjetrit. Janë të rralla rastet ku politikani mbetet intelektual sa duhet. Më pas ai ka mbikëqyrur, që nga ideja e parë që hodhi vetë deri në realizim, atëherë kur ra shtetit në ‘97 bu.rgosjen dhe mb.ajtjen time në bu.rg, është marr “in persona” me këtë gjë nga frika e dëshmive të mija për rastin Haklajt.

Fevziu: Berisha thotë që nuk jam marr unë me këtë, ishte parlamenti…

Nano: Berisha mund të thotë shumë gjëra, përfshirë edhe 21 janarin, por unë kam të dhëna të kohës, me të dhëna nga njerëz dëshmitarë në zyrën e tij, kur ai është marr “in persona” me mbajtjen time në bu.rg. Dhe me burg.osjen e liderit të opozitës, ai u kthye në kaf.shë politike.

Fevziu: Në ç’kuptim?

Nano: Politikanët janë kaf.shë politike dhe kur marrin vendime të tilla nuk mund të mos u thuash kaf.shë politike. Në 21 janar, ai mbikëqyri, drejtoi dhe u pë.rpoq të mbulonte vra.sjen e 4 njerëzve të paf.ajshëm përballë një pro.teste ma.sive, popullore. Janë të njohura nga shumë njerëz faktet për këtë gjë dhe veçanërisht sjellja e Berishës përballë fakteve. Dhe unë jam i detyruar të them që në 21 janar 2011, Sali Berisha pushoi së qeni politikan dhe mbeti… Pjesa tjetër…. që po e dës hmon tani me qytetarin digjital.