E FUNDIT // Ambasadori Gjerman “dridh” Serbet me kete qe e tha per Kosoven,permendi edhe Ameriken !!!

LAJME

Ambasadori i Gjermanisë në Beograd, Thomas Schieb nuk mendon se BE-ja dhe SHBA-ja po tregohen të b.uta me palën e Kosovës. Ai ka thënë se pavarësisht nga rezultati i zgjedhjeve parlamentare në Gjermani në shtator, nuk do të ketë ndryshime thel.bësore në politikën e Gjermanisë ndaj Serbisë.Scheib s’u paj.tua me gazetarin e mediumit serb “Kurir” (medium i afërt me presidentin serb, Aleksandar Vuçiq), kur ai e pyeti nëse BE-ja dhe SHBA-ja po tregohen të bu.ta ndaj Kosovës.“

Ne presim që të dyja palët t’i qa.sen këtyre negociatave në mënyrë kons.tru.ktive dhe ne jemi duke informuar qartë autoritetet, si në Beograd ashtu edhe në Prishtinë. Sigur.isht, është e rëndësishme që të ketë një nivel të caktuar të besimit të ndër.sjellë nga të dy palët. Kjo është arsyeja pse është mirë që presidenti (Aleksandër) Vuçiq dhe kryeministri (Albin) Kurti u takuan personalisht”, tha Schieb.Ai theksoi se është e rëndësishme që të dy palët ta respektojnë parimin e marrëveshjes dhe zbatimit.