E PAPRITUR / Ja sa para harxhuan tre lideret e shtetit te Kosoves gjate Qeverisjes se deritanishme

LAJME

Libra, piktura, punime art.iza.nal.e dhe gjëra të tjera gjenden në listën e dhuratave që kre.rët e shteti kanë pranuar që nga pranimi i pozitave të tyre.Radio Evropa e Lirë ka siguruar listat e dhuratave që presidentja, kryeministri dhe kryetari i kuvendit kanë pranuar deri më tani si dhe shpenzimet që këta liderë kanë pasur për reprezentacion.Pranimi i dhuratave nga zyrtarët publikë rregullohet me Li.gj.in për deklarimin, prejardhjen dhe kontrollin e dhu.ratave.Sipas këtij li.g.ji, zyrtarët mund të pranojnë dhurata të rastit dhe dhurata pro.to.kol.lare. Këto të fundit duhet t’i mbesin institucionit.Sipas dokumenteve zyrtare, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti që nga marrja e mandatit në mars deri në fund të korrikut 2021, ka pranuar 23 dhurata.

Në tri raste ai ka pranuar kravata.Ato iu sollën nga Nabil Alshamsi, ambasador jorezident i Emirateve të Bashkuara Arabe, nga Këshilli Rajonal për Bashkëpunim si dhe nga Ismail Hakki që tani është edhe zyrtar i lartë i protokollit në kabinetin e kryeministrit.Dy palë man.sheta për këmishë, kryeministrit Kurti iu dhuruan nga një komandant i KF.OR-it si dhe Bujar Osmani, ministër i Jashtëm i Maqedonisë së Veriut.Përveç këtyre, Kurtit iu dhuruan libra, stilolaps, pjata e gota dek.or.uese si dhe piktura.Në dokumentet që Zyra e kryeministrit i ka dërguar Radio Evropës së Lirë, nuk ceket vlera monetare e këtyre dhuratave.Sipas Zyrës së kryeministrit, shpenzimet e repr.ezen.taci.onit (për dreka dhe darka zyrtare) të kabinetit të kryeministrit, Albin Kurti, prej marrjes së mandatit e deri më datën 19 korrik 2021 janë 6.781 euro.Më poshtë gjeni listën e plotë të dhuratave të pranuara nga kryeministri:Lista e dhuratave që ka pranuar kryeministri i Kosovës, Albin Kurt.Presidentja pranoi dhurata protokolare.Në kërkesën e njëjtë që iu parashtrua Zyrës së presidentes, Vjosa Osmani, nga kjo zyrë kanë deklaruar se presidentja ka pranuar tetë dhurata.Këto dhurata përfshijnë: Galata Tower në qelq, anije me vela dhe një portret në pjatë, vazo, piktura, punime në argjend si dhe pullë postare me portretin e presidentes.