Flet edhe Isa Mustafa per shtyrjen e zgjedhjeve! Kjo qe po thote po habit spektrin politik

Flet edhe Isa Mustafa per shtyrjen e zgjedhjeve! Kjo qe po thote po habit spektrin politik

Isa Mustafa del kundër shtyrjes së zgjedh,jeve.Ish-kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, e ka vlerë,suar si të gabueshëm vendimin për shtyrjen e zgjedh,jeve lokale. 17 tetori është përcaktuar më herët si data e zgjedh,jeve komunale nga presidentja Vjosa Osmani, datë kjo e cila mund të ndryshojë falë vull,netit të Lëvizjes Vetëvendosje.Mustafa në një prononcim për Gazetën Express e ka cilësuar edhe si “reagim bandi tesk” atë të shefit të kabinetit të pre,sidentes, Blerim Velës, karshi medieve. Vela përgjatë ditës i ka a kuz,uar mediet për dezin,formim.“Sot kishte një reagim banditesk nga zyra e Presidentes ndaj mediave lidhur me këtë temë. Edhe kjo dëshmonte se ajo zyrë nuk është në funksion të unitetit por në shërbim të eti,ketimeve në vijën e politikave mil ita,nte”, ka thënë ish-shefi i LDK’së në prononcim.

Ai i ka cilësuar zgjedh,jet si aktin më të lartë demokratik të një vendi, derisa ka vlerë,suar se ka forma të tjera për t’u ruajtur shëndeti i qytetarëve.“Presidentja ka të drejtë të trajtojë vlerësimet dhe reko,mandimet e IKSHPK-së, por gabon keq nëse i shtynë zgjedhjet. Zgjedh,jet janë atributi kryesor i demokracisë, i shprehjes së besimit të popullit se kush duhet ti qeverisë. Ka mënyra që zgjedh,jet të mbahen dhe të ruhet shëndeti i qytetarëve”.Reagimi i Mustafës vjen në kohën kur Presidenca u ka bërë thirrje su,bjekteve politike që të mbajnë një takim konsul,tativ lidhur me shtyrjen e datës së zgjedhjeve komunale, nën pretekstin e ruajtjes së shën,detit të qytetarëve. Takimi u ftua pak para se të merrej rekomandimi nga IKSHPK’ja për shtyrje të zgjedh,jeve.