Gabriel Escobar po dridh serbine me kete qe sapo tha. Gezim i madh per qytetaret e Kosoves

LAJME

Gabriel Escobar po dridh serbine me kete qe sapo tha. Gezim i madh per qytetaret e Kosoves

Escobar: Tē arri,het kompromis pēr tē pagjeturit.Zēvendēs,ndihmēs Sekretari pēr Çēshtje tē Evro pēs dhe Euro azisē, Gabriel Escobar, nē njē intervistē pēr Radion Evro pa e Lirē tha se Shtetet e Bashk uara kanē besim qē i dērguari i BE-sē pēr dia,logun, Miroslav Lajçak do tē arrijē synimin e dialogut ndēr,mjet Kosovēs dhe Serbisē e qē, sipas tij, ēshtē “arritja e njē zgjidh,jeje” ndēr,mjet dy shteteve.Escobar, qē njēherēsh ēshtē i dēr,guari i Departamentit amerikan tē Shtetit pēr Ballk,anin Perēndimor, tha se çēshtjet, qē kērkojnē zgjidh,je tē menjē,hershme ēshtē ajo e personave tē pa gjet,ur.“Tema mē urgjente (qē do tē lēvizte gjērat pērpara nē dialog) ēshtē çēshtja e personave tē pa gjet,ur. Kjo ēshtē njē temē humanitare qē nuk duhet tē bllokohet pēr shkak tē mos marrē,veshjeve politike. Ka familje qē po presin me vite pēr tē kuptuar se çka ka ndodhur me mē tē dashurit tē tyre. Unē thjesht nuk e kuptoj pse pēr kētē çēshtje nuk mund tē ketē kompromis”, tha Escobar.