Ja cfare shkruante prestigjiozja BBC gjate marreveshjes se Rambujese per “liderin Hashim Thaçin”

Ja cfare shkruante prestigjiozja BBC gjate marreveshjes se Rambujese per “liderin Hashim Thaçin”

BBC: Vēmendjen krye,sore nē Rambuje e mori njē lider me emrin Thaçi, nuk nēn,shkroi deri sa e mori Pavarēsinē.Dokumentari mē i famshēm pēr Iufj,tēn e Kosovēs i realizuar nga mediumi prestigjioz BBC, tregon pēr shumē prapa,skena brenda Konferencēs sē Rambujesē.Nē dokumentar tregohet fakti qē vēmend,jen kryesore nē Rambuje e kishte marrē njē lider i ri me emrin Hashim Thaçi. Atē nē kētē dokumentar e kishte quajtur lider edhe ish sekretarja ame rika,ne e shtetit znj. Medllin Ollbrajt.Sipas dokumentarit, kur tē gjithē pritnin tē nēnshkruhej marrē,veshja, lideri i delegacionit kosovar Hashim Thaçi kēmbē,nguli se nuk do ta nēn,shkruante marrē,veshjen pa e futur edhe pikēn pēr referendum qē do tē dērgonte nē Pavarēsinē e Kosovēs.Kjo edhe ndodhi, kēr,kesa e Thaçit u realizua dhe marrē,veshja u nēnshkrua. Serbia e refuzoi marrē,veshjen dhe kēshtu filluan bom bardi,met, transmeton EPILOGU.Videon e plote te dokumentarit mund ta shikoni ne vazhdim: