Parashikimet nuk janë të mira/ Klima po ndryshon shumë ja çfarë mund të ndodh…

Parashikimet nuk janë të mira/ Klima po ndryshon shumë ja çfarë mund të ndodh…

Ndryshimet klimatike kanë sjellë shira të forta dhe thatësira në disa vende të botës duke shkaktuar shumë probleme. Është vlerësuar se në 2050 numri i të uriturve do të rritet me 20-50 % për shkak të ndryshimit të klimës.

Do të jenë më shumë se 24 milion fëmijë të kequshqyer si rezultatat i ndryshime klimaterike deri në 2050. Pothuajse gjysma e tyre, 10 milion fëmijë, jetojnë në Afrikën sub-Sahariane.

Këto ndryshime klimetarike do të prekin dhe zonat e pasura me kafshë të egra, si Amazon, Miombo Woodlands në Afrikën Jugore dhe Australinë jugperëndimore do të jenë ndër vendet më të prekura në botë për speciet e kafshëve, thotë WWF. Kjo është një situatë unike në të cilën disa pjesë të tokës do të pësojnë pasoja më të mëdha se vendet e tyre fqinje, pavarësisht nëse kjo është për shkak të kushteve ekstreme të motit.

Më poshtë do të gjeni vendet që përballen me kërcënimet më të mëdha klimatike në botë, dhe pse ato janë në rrezik:

Nga për mbytjet – Maldive
Nga mbinxehja: Emiratet e Bashkuara Arabe
Nga ngjarjet ekstreme të motit: Japonia
Nga thatësira bujqësore: Sudani