Vuçiq me fjalet e tij po “dridh” kreret e shtetit. A rane poshte premtimet e Albin Kurtit?!

Vuçiq me fjalet e tij po “dridh” kreret e shtetit. A rane poshte premtimet e Albin Kurtit?!

Vuçiq me fjalet e tij po “dridh” kreret e shtetit. A rane poshte premtimet e Albin Kurtit?!

Vuçiq: Nuk ka INTER POL e UN ESCO për Kosovën (VIDEO) – Serbia po e pret Kosovën që ta hedh hapin e parë të lobit në arenën ndër,kombëtare, për ta filluar fushatën për çnjohje, pas për,fundimit të moratoriumit njëvjeçar të nënshkruar në Uashington.Më 4 shtator 2020, ish-kryeministri kosovar Avdullah Hoti e pre,sidenti serb Aleksandër Vuçiq nënshkruan dy zotime të ndara se shteti i të parit nuk do të aplikojë për anë,tarësim në organizata ndër,kombëtare, kurse ai i të dytit të ndalojë së kër,kuari nëpër botë tërheqjen e njohjes së pavarë,sisë së Kosovës.

Nuk dihet zyrtarisht nëse këtë marrë,veshje e ka shkelur Beogradi zyrtar, por Vuçiq thotë ka vende që janë të gatshme t’i tër,heqin njohjet, posa Prishtina të aplikojë diku për anë,tarësim.Madje parasheh të krijojë barriera edhe në INTER POL dhe UN ESCO, por e pranon se në Këshillin e Evropës, Kosova gëzon mbështetje.“Në INTER POL dhe UN ESCO ne do t’i mundim ata. Në Këshillin e Evro,pës, shumë e vështirë për ne. Por, kandidimi i tyre i parë zyrtar do të na e hapë derën dhe më pas ne do t’u tregojmë atyre se nuk mund të rrimë duarkryq, e mund të veprojmë me për,gjegjësi dhe reciprocitet”, deklaroi Vuçiq për TV Prva.Planet e Kosovës për anë,tarësim në këto tri organizata, Vuçiq i përmendi edhe në forumin e Bledit në Slloveni, gjë që e quajti shkelje të ujdisë së Ua shin,gtonit.

Gjasat më të mëdha për triumf janë në Këshillin e Evro pës, në të cilin për Kosovën raporton Peter Beyer. Nëse aplikohet, thuhet se anë,tarësimi këtu është i sigurt. Por nga pala kosovare nuk është treguar deri më tash nëse ka ndonjë plan stra,tegjik për aplikim në këto organizata.Përgjatë një viti të plotë nuk pati lëvizje zyr,tare që mund të cilësohen shkelje të zotimeve të bëra në zyrën ovale, ani se qeveria aktuale gjithë uj,dinë e Shtëpisë së Bar dhë e ka cilësuar si të pa,vlerë. Departamenti Ame ri,kan i Shtetit po kërkon që kjo situatë të vazhdojë edhe më tej, në mënyrë që procesi i dia,logut të mos ketë pengesa.